Agikarkelot jatkuivat tänään, olin sitten ilmottanut molemmat pojat tällepäivälle... ja muutamaan otteeseen se harmitti päivän aikana. Ensin ykkös- ja kakkosluokkien ajan kuuluttamista (eikä ilman mokia siitäkään selvitty), jonka jälkeen oli jo sen verran väsy olo, että kisafiiliksen hakeminen ei ihan hetkessä käynyt. Ikinä ennen en ole esim. lähtenyt rataantutustumisesta pois ennen ajan päättymistä vain sen takia ettei enää jaksanut. Petri oli kerrankin lähtenyt mulle kepoksi, joten se helpotti kummasti valmistautumista.

Hyppyradalla aloitettiin, melkoinen pyöritysrata oli, useamman kerran "sokea" putkikulma, jotka tiesin Duumille vaikeiksi. Mutta yllättäen rupinokka-ruutsonilla on viretila kohillaan, hienoa rataa tehtiin ilman mielettömiä kaarroksia ja muitakaan mokia, mutta tokavimppa este koitui meijän kohtaloksi. Oman huolimattoman ohjauksen seurauksena Duumi meinasi mennä väärään päähän putkea, tosi täpärä pelastus, ja sitten seisoin itse niin pahasti edessä, että Duumi-rukka ei putki-käskylllä oikein putken suun tykö päässyt, joten se hyppäsi putken yli. Hylky siis, harmittavasti kun oli muuten niin hyvä rata. Sitten Tirrin vuoro. Pelasi taas hienosti, ja samaa virhettä en kahtakertaa tehnyt, joten kyseisellä putkella käsky aikaisemmin ja huolellisempi ohjaus ja puhtaalla nollalla maaliin. Tirri tosin on muutenkin parempi hakemaan putkia... se hakee niitä joskus myös silloin kun ei tarttis. Ihanneaika alittui 8,41 sekunnilla, mut ei meijän vauhdilla luokan voittaja Fiialle pärjätä.

Viikonlopun päätti agirata, Tirri lähti ekana. Taas oli hyvä rata, oikeesti vauhtiakin oli kivasti, mutta sitten kolmanneksi viimeisellä esteellä piti vetää koira esteiden välistä jolloin käskytin kääntymään kun koira vielä hyppäsi, ja se tuli alas niin että rima putosi. Sitten en enää viittinytkään ottaa koiraa kunnolla esteiden välistä, joten hyppäsi tokavimpan hypyn väärään suuntaan ja siitä hyl. Melkein mieluummin hyl ku vitonen. Vaikka oikeesti kyllä harmitta, niin lähellä oli tänä viikonloppuna tuplanollat molempina päivinä, mutta kun ei niin ei. Ja sitten luokan toiseksi vimppana lähti Duumi. Se kävi ihan kierroksilla, räkyttikin mulle alkumatkasta, mutta taipui ja kääntyi Duumiksi ihan asiallisilla kaarroksilla. Keinulla vauhti putosi, eteni koko ajan, mutta hitaasti. Mut muuten oli vauhtiakin ihan mukavasti. Duumin kanssa otin tuon Tirrin kämmikohdan eritavalla, kun välistävedot muutenkin ei Duumille helppoja ole, joten menin 3. vimpan esteen ohi, tein valssin ja pyöräytin koiran tokavimpalle esteelle. Toimi Duumilla, joten virheettömästi päästiin maaliin, ihanne aika alittui 6,34 sekunnilla ja sillä irtosi 3. sija.

Joten kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen viikonloppuun, kolme 0:aa, kolme kertaa palkinnoilla ja kaikki radat oli hyviä, molemmat koirat toimi hyvin ja vauhtiakin oli ihan kivasti. Tämä kisakausi on nyt sitten paketissa. Duumilla sm-nollia on kasassa 6 (kaikki agiradoilta), siis vain yksi onneton uupuu. Ja Tirrillä sm-nollia on 5 (3 aginollaa ja 2 hypärinollaa), edelleenkin se tuplanolla sieltä puuttuu. Molemmat pojat ovat kuitenkin ekaa vuotta 3-luokassa, ja Tirri ekaa kisavuottaan vasta viettää, joten ehottomasti täytyy olla tyytyväinen noihin meijän pöhköpää-pölkkäreihin ;o)