Viime viikonloppuna suunnattiin Tirrin, Annikan ja Fiian kanssa Joensuuhun belgien agirotumestiksiin. Lauantai-aamuna lähettiin ajeleen ja ilman kommelluksia (sakkoja ja sen sellaisia...) oltiin hyvissä ajoin kisapaikalla. Olipa kiva pitkästä aikaa nähdä siellä Tirrin siskolikkaa Kendaa. Eka rata oli oikein kivan ja sujuvan oloinen, tosin putkiansoja sieltä löytyi useampi kappale. Mut tällä kertaa putkiansat välteltiin, Tirri oli ihan kivasti ohjattavissa, mutta a:n alastulokontaktilla ei taas malttia ollut eli kontaktivirhe siitä. Ärsytti taasen ihan huolella, joten  ohjaus pahasti vimpoille esteille ja siitä kostoksi tokavimppa rima alas. Videolta näkyy, että en etes otusparkaa ohjannut. Eli 10 siis radalta. Toinen rata oli myös agirata, ja nyt riivatun a mentiin 2 kertaa. Alas käskyt annon a:lla sillä äänen sävyllä, että nyt jos elukka et kuuntele niin se on nirri pois ja justiinsa... Ja nyt kontaktit onnistui, ehkä täytyy vain käyttää astetta tiukempaa sävyä kisoissa vaikka se ei kauniilta kuullostakkaan. Tällä toisella radalla oli tämän a:n ja sen alla olevan putken ympärillä paljon pyöritystä, pari kertaa radalla kaarrokset levisi ja ajassa se näkyi, mut muuten ihan kelpo esitys - paitsi viimeinen rima putosi. Näistä sitä oppii, ikinä ei yhtään löysäillä ennen ku koira on varmasti maalissa. Eli B-kisasta 5 ja rotumestiksissä yhteistulos 15, jolla varmaan vimpalle sijalle pääsee... Tirrin puoliveli Jodi teki hienon tupla-O:n ja samalla voitti rotumestaruudet. Rotumestaruuspronssia saivat Halla ja Outi, ja Hallasta tuli samalla sekä agi- että hyppyvalio! Fiialle tuli harmittavat 5 molemmilta radoilta.

Illan päätti joukkuekisa, joukkueita oli 5 kpl, ja meidän WCD joukkueessa oli Päivi & Jodi, Tirri, Outi & Halla sekä Dubion-vahvistus Annika & Fiia. Joukkuekisa käytiin hyppyradalla. Jodi lähti joukkueesta ekana, harmillinen hylky tuli heille. Tirri starttasi tokana, pari kertaa piti ihan kunnolla vääntää, kun pyrki putkiansoihin. Ja Tirri protestoi tätä tiukkaa käskytystä haukkumalla, mitä se ei yleensä tee ;-). Mut puhtaalla radalla maaliin tultiin. Seuraavana lähti Halla, joka teki jälleen hienon ja puhtaan 0-radan. Ankkurina oli Fiia, joka myös teki hienon suorituksen, yhdeltä putkelta tuli kielto, joten tulokseksi 5. Joukkueen tulos oli siis 5, ja sillä saavutettiin joukkuekisan voitto! Hienoa meijän joukkue

Väsyneensä ja ryytyneenä käytiin Joensuu-cityssä hesellä syömässä (jossa myyjä hieman pitkään katseli meijän hieman muusta asiakaskunnasta poikkeavaa ulkonäköä...) ja sen jälkeen mentiin Aulin luo yöksi ja sunnuntai-aamusta ajeltiin sitten kotiin. Mukava reissu oli jälleen! Vaan nyt on tän vuoden reissut melkolailla jo reissattu, etupäässä näitä lähialuekisoja olis tarkoitus käydä. Huomenna olisi piirinmestaruuskisat. Ja flunssa tekee uhkaavasti tuloaan, nenä vuotaa ja kurkku on kipeä. Onneksi kisat on tuossa lähes naapurissa ja toki jos kuumetta ei tule niin kisaamaan mennään.

Viikolla agireeneissä oli oikein kunnon keppikulma harjoitus, jossa mentiin keppejä ties kuinka monesti ja eri kulmista. Keppikulmat toimi kyllä Tirrillä hyvin, ongelmallisinta meille oli muuan takaa-hyppy, joka ei työntämällä onnistunut millään, mut vetämällä toimi. Ja piiiiiitkästä aikaa otin eilen Tirrille pikkuisen tokoa. Toinen oli aivan touhukkaana ja innoissaan. Metalliesinettä se vain yritti etuhmpaillaan kantaa... Jos olisi aikaa, niin voishan sitä talvella tokoakin silloin tällöin ottaa... Ja tiistaina tein Petrille ja Duumille täysmittaisen voittajaluokan jäljen, ekaa kertaa teknisen apuvälineen kanssa. Kai sitä on jollain tapaa niin hyväuskoinen, että luottaa tekniikkaan niin ettei etes yhtään hirvittänyt rämpiä täysin ventovieraassa metsässä. Ekaa kertaa sen tarpomisen jälkeen kävi mielessä, että jos jäljellä olisi kyseinen vekotin taskussa ja merkkaisi auton paikan, niin ehkä sitä uskaltaisi jälkeä mennä, kun tietää, että takaisin autolle ainakin pääsee eikä eksy jonnekkin keskelle korpea. Ei se vissiin ole säännöissä sallittua, mutta eipä kai ne tuomarit taskuja ennen mettään lähettämistä tarkasta.