On se vain jännä miten sitä keväällä jo haluaakin ulos reenamaan ja hallissa olo tuntuu niin tunkkaselta. Ja sama homma syksyllä paitti päinvastoin, silloin sitä odottaa innolla että pääsee halliin tuulelta ja sateelta suojaan. Mut siis tän viikon jälkeen enää 2 hallireenikertaa jäljellä ja sitten koirraa parin viikon tauko ennen kesän ryhmien käynnistymistä. Kesän Tirri reenaa vanhan tutun Annikan ryhmässä (siis ei Annika vanha ole, mut tuttu jo vuosien takaa, jo Lupon kanssa meitä kouluttanut), tosi kiva palata jälleen Annikan ohjaukseen. Ja Duumi reenaa Saaran ryhmässä. Miten niin itte oon ryhmät tenhy, ku molemmilla koirilla on belgi-ihmiset kouluttajina ;-)  

Duudsoni oli eilen ihan mahottoman äänekäs, haukkui ja räkytti sylki lentäen koko ajan sekä odottaessa että radalla. Ja ihan höpöksihän aluksi taas meni... Toisella yrittämällä ohajus ittellä oli järkevämpää ja koirakin vingun tehostamana kääntyi kohtuu hyvin vaikka välit oli paikoin melko niukat. Tovin aikaa jankattiin kuitenkin kohtaa, jossa koira putkesta tultuaan ohjataan hypylle jonka jälkeen tiukka 90 asteen kääntö kepeille. Ei millään meninannut sujua, mutta kun aikansa eri tapoja kokeili, niin saatiin kohtuu hyvä suoritus tehtyä, selkä kohti estettä jo ennen hyppyä ja sitten vääntö itsen edestä kepeille. Otin odotellessa itsenäisesti a:ta palkalla ja yhtä hyppyä joko takaa käskyllä lähettäen tai tiukkaa pyörähdystä ottaen. Lopuksi ku hitunen aikaa jäi kävin vielä puomia ottamassa, kun ne ylösmenokontaktit tahtoo olla haastavia.

Tirrin kanssa ei tänään tokoilemaan menty kun Annekaan ei ollu vetämässä (hyi itteäni, heti ku vain on joku syy niin laiskiainen ei viitti reeneihin mennä). Jotenka agireeneissä löytyi myös Tirristä virtaa ihan kiitettävästi. Eka harjoitus meni ohjauksellisesti vähän räpeltämiseksi, mut Annalta saatujen neuvojen mukaan ku tein niin sitten meni paljon paremmin. Erityisen tyytyväinen olin siihen että Tirri ei yhdessä putkiainsakohdassa mennytkään väärään päähän putkea vaikka kovasti sitä pelkäsin, riitti kun otti ohjauksen hetkeksi pois niin koira tuli väärän pään ohi mun mukana ja sit heittämällä oikeaan päähän. Kontaktit oli ok tässä ekassa harjoituksessa. Toka harjoitus meni muuten oikein kivasti, mut nyt puomin ylösmenossa loppui maltti ja loikkasi vähääkään käskystä välittämättä, joten puomi otettin pari kertaa uudelleen niin että saatiin kunnolla stoppaamaan.

Pamilla ollaan reenattu seisomista, kun alkoi niin lujaa tympästä kun ties kuinka kauan sen kanssa kyykin pihalla yrittäen saada siitä seisomiskuvaa. Jos se vaikka etes jollain tapaa isona olisi rotunsa edustajan näköinen niin jos sen kanssa vaikka näyttelyyn eksyisi, niin täytyyhän sen  seistä osata. Pamilta irtosi eilen ylhäältä 2 etuhammasta ja alhaalta 1... joten voipi tässä pienokaisella lähiaikoina enemmänkin jyrsityttää jos se nyt kerran alkaa purukalustonsa vaihtamaan.