Mää oon ihan puhki! Huh, rankkaa se on tämä harrastaminen. Eilen ja tänään kisoissa ykkös- ja kakkosluokat talkoilua (joka sinänsä oli ihan kevyttä homma, kuuluttajana kun ei isommalti rehkiä tarvi), ja sitten kolmosissa Tirrin kanssa kisaamista. Tirri noli tosi hieno mies koko viikonlopun, omassa ohjaamisessa olisi ajoittain voinut olla parantamisen varaa - kuten niin monesti muulloinkin.

A-kisa oli agirata. Alussa kaarrokset levisi, pakkovalssi ei näköjään ollut todellakaan meidän paras mahdollinen ohjaustyyli. Toinen vaihtoehto tässä a-kisan meidän kököimmässä paikassa olisi ollut ottaa taka-käskyllä hyppy takaahyppynä, mutta kun niissä tiedän olevani käsittämättömän huono, niin monta kertaa siinä edessä olen sitten sössinyt, joten ajattelin että tässä kohdassa en sitä tee. Nämä takaa-hypyt näytti olevan suosiossa viikonlopun ajan Berglundin Eijan 3-luokan radoilla. Mut muuten mun mielestä meijän rata oli hyvä, kontaktit onnistui ja muutenkin vauhti oli ihan hyvä. Ilman ratavirheitä tultiin maaliin, ihanneaika alittui -9,43 sek, ja sillä sijoituttiin 3. Luokan voittaja Riitta ja Vicky meni 1,5 sek meitä nopeammin, joten aikas lähelle oltaisi menty ilman niitä laajoja kaarroksia.

Toinen viikonlopun teemoista tunti olevan suorat putket pimeine putkikulmineen. Radan haastavin kohta oli, kun a:n jälkeen piti edessä oleva hyppy hypätä takaa-hyppynä ja sen jälkeen saada koira hypyn takana poikittain olevaan putkeen. Tähän kohtaan asti me tehtiin Tirrin kanssa ihan loistavaa rataa, koira tuntui ihan mielettömän hyvältä. Tirri lähti hyvin takaa-käskyllä hakemaan hyppyä, mutta itse liikuin liian reippaasti sivulle, joten koira lähti liikkeen mukaan ja hyppäsi lopulta hypyn väärässä kulmassa joten vienti putkelle ei onnistunut niinkuin olin suunnitellut enkä sitten heittänyt sitä putkeen tarpeeksi voimakkaasti, olisi pitänyt myös vastakkaista kättä käyttää ja omaa kroppaa enemmän kääntää. Tirri meinas mennä ohi, kävi numerolappua tökkäämässä ja vasta sitten taipui putkeen, linja ylittyi joten siitä 5. Tällä vitskalla sijoitu oli myös 5., ihanneaika alittui 5,99 sek.

Tänään talkoilun päätteeksi oli jo melko väsy. C-kisa oli hypäri, josta en rataan tutustuessa oikein käsitystä saanut, että miten se olisi kiva mennä, rata eteni osittain Z kirjaimenmuotoisesti. Oman vetelyyden vuoksi alkuradalla kaarrokset oli laajoja, mutta kuitenki ihan kohtuu kivasti edettiin. Ensimmäiselle suoralle putkelle asti oma ohjaussuunnitelma oli ihan ok, mutta sitten menikin säveltämiseksi. Ekalle putkelle olisi pitänyt vain lähettää, mutta koska sen verran pussin jälkeen olin edellä niin tein sinne valssin, hidas ratkaisu oli se, kaarros siinäkin laaja. Nurkassa oleen hypyn rima putosi jostain syystä, ehkä aloin ottamaan sitä haltuun liian nopeasti. Koira putkeen ja leikkaus takana, mutta Tirri ei kääntynyt putken päästä oikeaan suuntaan (eikä ohjaajakaan tainnut muistaa koiraa käskyttää...), joten juoksi putken tavallaan ympäri ja sitten söhelsin sen takaa-hypyllä seuraavan esteen oikealle puolelle, mutta sen verran omalaatuinen ohjaus oli, että kielto siitä saatiin ja loppurata jolkoteltiin maaliin. Radalta 10 + ihanneaika ylittyi  0,11 sek, kun kaarreltiin ja putkea kierrettiin. Tämä oli viikonlopun radoista ainoa johon en näin jälkeenpäin tyytyväinen ole, oma ohjaus oli huonoa, raippaa siis ittelleni siitä. Kun kerran kisataan niin sitten tehdään se asenteella ;-)

Ja asenteella lähettiin D-kisan agirataa suorittamaan, ja heti koira toimi paremmin. Kinttuja särki, mutta onneksi se siinä radalle lähtiessä unohtui. Minun mielestä koira teki oikein hienon radan, putket löytyi, kontaktit toimi, kepit oli ok, takaa-hypyt onnistui (enkä etes pyörinyt edessä), siis kaikkinensa hieno rata, mutta sitten loppuosassa olan ylöi otolla otin Tirrin ennen pituutta ja pikkuisen siinä mainasi hoppu tulla, joten ulospäin heitto seuraavalle hypylle ei onnistunut, ohjaus ei ollut hyvä joten siitä tuli kielto. Vitska siis tulokseksi, ihanneaika alittui 3,64 sek. Tällä d-kisan radalla mineissä Jonna ja Nero teki loistavan radan ja saivat ensimmäisen nolla-voittonsa, upeaa!