Tällä viikolla koiratkin on päässeet enemmän tekemään jotain. Tiistaina käytiin liitämässä keitaalla kera Tirrin ja Pamin. Tein edellisen viikon oman mölliryhmän harjoituksen myös pönäkälle pojalle, tosin aloitus esteen jätin siitä pois, ja Noora aloitti harjoituksen vielä yhden esteen lähempää. Ja oli kyllä positiivinen yllätys miten hyvin Pami meni. Menin sillä samaisen harjoituksen itsekkin. Muutaman kerran tuli liikkeen mukana esteen ohi, mut muuten hienosti meni. Sit itse tein vielä toisenkin harjoituksen jossa oli mm. välistä vetoa, Nooran mielestä oli sen verran hankala, että päätti mennä Pamilla helpommin variaation. Aika lujaa toi pikkueläin pinkoo, saa sitä näköjään minikoirankin kanssa juosta ihan tosissaan ;-) Lisäksi Pamilla otettiin vinokeppejä, ei enää ole niin toivotonta takkuamista, sekä puomia entiseen tapaan. Rengasta otettiin myös, nyt ei etes yrittänyt alitse tulla, jokohan tuo hoksasi sen esteen idean? Ja sit pääsi livahtamaan a:lle, joten otettiin sitten sekin este kertaalleen hallitusti, ei ongelmaa, joten sen esteen harjoittelun voi rauhassa siirtää hallikauteen. Tirrillä myös hyppykuviossa pyörittelin ja kontaktit ja kepit siihen yhdistin, aluksi sinkosi luvatta putkeen, mut pikkuisen kun maltti palautui teki oikein hyvin.

Keskiviikkona menin sit suoraan töistä esineruutureeneihin, Petri toi sinne koirat. Tehtiin ruutu paikkaan jossa oli toisella ruudun laidalla tiheästi nuoria mäntyjä, ja Petri lisäksi halusi vähän piilottaa esineitä, ja niitä se siis kätki ruutuun 6 kpl, 1 ihan eteen, 2 keskivälille ja 3 taakse. Tirri otti ensin, etu- ja keskiesineet löytyi hyvin. Takaesineen merkkasi, mutta kun ei kerralla löytänyt kävi lenkin juoksemassa ja palasi oma-aloitteisesti takaisin ja nyt löytyi. Lopetin tähän, kun Petri meinasi että loput esineet voi olla sen verran hankalasti että ei kantsi hyvää suoritusta siihen pilata. Ja ilmeisen hankalasti olivatkin, tosin Duumille tuotti isosti vaikeuksia 1 takaesine ja 1 keskiesine.

Agireeneissä oli tälläkertaa ideana, että Annika laittoi radan 3 ensimmäistä estettä ja siitä eteenpäin jokainen suunnitteli rataa noin 3 esteen verran, siis semmoinen ratajatkokertomus. Itse halusin kepit siten, että on melkein  pakko leikata ja antaa koiran itse löytää oikea väli. Lisäksi radalle tuli sarjaeste, tosi jänskä putkihässäkkä, jossa koiraa ohjattiin putken takaa, okseri ja loppusuoralle vaan heiteltiin esteitä jotta saatiin rata maallin asti. Radan alku oli sama kuin sm-joukkueradalla, ja se onnistui Tirrillä, tosin nyt kun se paremmin irtosi niin tein valssin 3 hypyn taakse ja siitä heitto kepeille. Ekalla yrittämällä olin liian lähellä keppejä eikä se sen vuoksi onnistunut, mut toisella yrittämällä tein valssin kauemmaksi, niin kepit meni hyvin. Sarja sujui, mut siitä karkasikin puomille, kun nyt olen ota-käskyä tehostanut makupalalla puomilla, niin sitä meni sielä pongaamaan. Lopulta onnistui ja kääntyi sarjalta putkeen ja vasta sitten puomille. Puomin jälkeen tuli muuri jossa sitten putken takaa ohjattiin koira oikeaan putken suuhun. Ekaksi Tirri ampaisi suoraan edessä olevaan putkeen, joten kääntäminen piti aloittaa jo muurin päällä, jotta sen sai taipumaan.  Ja putkesta taas putkeen, tässä en millään meinannut muistaa keholla ohjata, siis pikkasen kääntää selkää. Ja sit itte juoksin tän toisen putken ulkokautta ottamaan okserille ja sitä kautta hypylle ja a:lle ja kohti loppusuoraa. Loppujen lopuksiolin ihan tyytyväinen, vaikka paljon sählättiinkin. Rimat oli (ainakin suurin osa oli) 65 cm:ssä ja ainoastaan kerran yksi sarjaesteen rima putosi, ja sitä kohtaa kuitenkin junnattiin muutama kerta ennen kun se putki puomin sijasta löytyi. Pitää vissiin luopua siitä puominylösmenon namipalkasta. Ylösmeno kun on vielä sillä lailla vaiheessaan, että jos olen jossain takana kun ota-käskyn annan, niin Tirri ei sille korvaansa lotkauta, ei ehkä maltti riitä. Toimii kyllä jos siinä lähellä olen, kyl tää on vaikeeta, ehkä tätä ongelmaa ei Pamin kanssa tule olemaan ;-)