Meni aikalailla nappiin Rovaniemen pääsiäisagilityt, en ennen ole yksissä kisoissa neljää 0-rataa tehnytkään (neljä hyl-rataa kylläkin on joskus saatu aikaiseksi...).  Molempina päivinä kisat oli melko iltapainotteiset ja hallille väännyttiin vasta klo 17 maissa, Petri oli kepona, olipa helppoa kun ei tarvinnut koiraa niin paljoa hyysätä.

Duumin vuoro oli kisata perjantaina, kun halusin sille kokemusta vieraista kontakteista. Ja onneksi keinu oli molemmilla radoilla. Ekaradalla Duumi jo lähdössä pongaili Petriä ja sen vuoksi kakkoshypyin jälkeinen kaarros oli valtaisan laaja. Huh huu, saipa tosissaan vääntää eläintä. Renkaallakin vilkaisi Petrin suuntaan, mutta ei nyt sentään pyrkinyt sen luokse. Kontaktit oli hyvät ja keinunkin meni ihan hyvin, pienen stopin teki ku huomasi mikä este onkaan kyseessä. Kaarrokset oli laajoja, varsinkin ennen pituutta meinasi käsistä luiskahtaa. Jotenka siis taistellen puhtaalla radalla maaliin tasan ihanneajassa. Sillä sijoituttiin 4. Toisella radalla tehtiin sitten niin että hain itse Duumin autosta ja Petri tuli halliin hieman myöhemmin ilman että Duumiin mitään kontaktia otti. Nyt Duumi oli enemmän kiinnostunut  minusta ja mun kanssa tekemisestä ja vauhtia oli sen verran enemmän, että muutamassa kohdassa olin itse aikalailla sen perässä. Tämän B-kisan oli suunnitellut ja tuomaroitsi tuomarikokelas Jari Tienhaara. Duumi teki ihan hyvää rataa, mutta sitten mun mielestä radan haastavimmassa kohdassa se jostain syystä lähti kaartamaan väärään suuntaan. Itellä oli suunnitelmana tehdä ko. kohta eritavalla kun sitten tein, joten siitä suunnitelman mukaisesta ohjauksesta varmaan johtui että väärään suuntaan kaartaminen lähti. Äkkiä suunnitelman muutos ja koira huhuilla oikealle esteelle. Onneksi siellä edessä ei ollut ihan lähellä toista estettä. Loppurata oli ihan sujuvaa menoa tosin edelleenkin laajoja kaarroksia ja ittellä ihan hirveen tiukkaa käskytystä oli. Keinulla meni nyt varovaisemmin, mut eteni kuitenkin. Ratavirheettömästi maaliin ja ihanneaikakin ylittyi niin hitusen, että tuloksella 0,72 oltiin 6.

Lauantaina oli sitten Tirrin vuoro. C-kisa oli agirata, Tirri eteni kokoajan hyvin, yksi tosi laaja kaarros oli alkuradasta, mutta omasta mielestäni haastavin hyppykuvio meni hyvin ihan kannatintolppia "nuollen". En tosin ehtinyt tehdä sitä kohtaa siten ku olin suunnitellut, mutta onnistuipahan noinkin. Kontaktit oli hyvät ja kepit myös sekä hyvin irtosi putkiin. Joten puhtaalla radalla maaliin, ihanne aika alittui reilut 2 sek ja sillä sjoituttiin 2. Hyppyrata meinasi sitten vähän jännittää, rata ei hirveen vaikealta tuntunut, mutta jokunen hankala kohta siinä oli. Rata meni oikeastaan muuten ihan nappiin ja suunnitellusti, mutta ennen keppejä meinasi karata viereen jäävälle hypylle mutta hyvin oli belgipoju kuulolla :-) Joten hienolla 0-radalla maaliin, ihanneaika olittui reilut 5 sek ja taas sijoitus oli 2. Mut sijoitukselle ihan sama, pääasia että nyt saatiin se tupla-nolla!!! Joten nyt Tirrikin on menossa sm-kisoihin :-D

Ja mitäs sitten Pami... se pisteli torstai-iltana kunnon jöötin belgin p-kaa, jota se sitten to-pe välisen yön oksensi. Voi itku mikä haju ja mikä siivo! Petri häipyi klo 4 aikaan olohuoneeseen nukkumaan kun kuulemma ei pystynyt sonnan hajussa enää olemaan. Reissussa Pami pääsi leikkimään pari kuukautta itteään vanhemman borterterrieri Nepun kanssa ja pääsi käymään kisahallissakin töllistelemässä. Ei sitä näyttänyt paikka erityisemmin jännittävän, saparo kippurassa se Nooran kanssa hallissa touhuili.

Ens viikonloppuna kisataan taas, nyt vaan toi mun työreissu aiheuttaa sen että reenaaminen ei onnistu, joten saapa nähhä miten sitten menee. Agissa ei nyt ole mittään paineita, joten saa ihan rennosti mennä hyviä ratoja hakemaan. Loppu kevään ajattelin sitten agilityssä kisata tasasesti molemmilla koirilla jotta saadaan kisakokemusta ja kisamaisia suorituksia, eikä tuntuma kisaamisen häviä.