Kas:n agikisoissavietettiin Tirrin kanssa viikonloppua. Kokonaisuutena oli meillä hyviä ratoja, mut pieniä virheitä tuli. Tuomarina siellä oli Asko Jokinen, tämä setä ei tule jatkossakaan olemaan meidän suokkari-tuomari, sinäänsä harmi kun kyseinen herra näyttää olevan yksi ens sm-kisojen tuomareista. Radat toki hällä oli sujuvat ja helpohkot, tosin omat haastavat kohdat niistä löytyi. Esteitä oli kentällä vähän, radat koostui 17-18 esteestä, joista osa mentiin kahteen kertaan, joten väljän oloista kentällä oli.  Mut ihanneajat oli välillä tarpeettoman tiukat, ihan jo alemmissa luokissa ja oikein ei linja pitänyt tuomioita antaessa (meidän tuomiot tuli kyllä aiheesta). Eka rata oli muuten oikeestaan ihan suht simppeli, mut haastava putkiansakohta siellä oli. Mut nyt Tirri olikin niin kuulolla että ansoihin ei karannut. Ainoa virhe radalla tuli, kun 3. hypyssä rima putosi. Liekö ollut liian tiukka kääntö itsellä ja siksi koiralla huono hyppy. Rimat oli 65 cm, mut muut rimat kyl hyvin pysyi. Ihanneaika alittui -1,97. Itsestäni tunuti jotekin hitaalta rata, mut Jonna ehdotti, että jospa se johtui siitä kun kerrankin olin itse oikeassa paikassa ohjaamassa ;-) Hyvin paljon mahdollista, muihin verrattuna sen vauhti oli kuitenkin ihan normi tasoansa.

B-kisa oli hyppyrata. Ei taaskaan mitenkään hurjan vaikea rata ollut, ja ratavirheittä maaliin tultiin. Mutta ihanneaika ylittyi 3,33. Hitusen tympi, kun aina tähän asti ollaan sujuvalla ja puhtaalla radalla ihanneaikaan päästy. Tosin en yhtään vedättänyt vaan varmanpäälle otin, ehkä keppien jälkeinen pituudelle vienti ja tokavimpan esteen pyöräytys hitaampaa kautta toi aikaa lisää, mut ei mitenkään kolmea sekunttia. Sinäänsä lohdutti, että ainoastaan kolme koiraa meni alle ihanneajan. Esim. nopea Myy -0,30. Kaikista eniten asia jurppi sen vuoksi, että mini- ja medikoirilla ihanneaika oli 3 sek. enemmän, eli 35, kun maxeilla oli 32 sek. Ja maxeille tuomari vielä muutti rataa siten, että pari kulmaa oli hankalampia. Joten jos aika olisi ollut sama kuin mini-medeillä, oltaisiin me saatu nolla. Mut kun ei niin ei.

Tänään sitten 3-luokissa olikin yllättäen löysät ihanneajat. Liekö tuomari kuullut kritiikkiä aiheesta... C-kisassa meidän ainoa virhe oli suuresti ärsyttävä puomin ylösmenokontakti, olisi pitänyt itsellä ottaa se kohta tiukemmin, kun kuitenkin hyvin siihen ehdin. Ratavirheitä 5, ihanneaika alittui -5,23. Tuo puomin ylösmeno vaatii taas tehoreeniä, että se aina välillä voikin loikkia. D-kisassakaan ei kontakti hyvä ollut, nyt en todellakaan ehtinyt lähelle varmistamaan. Mut virheettömällä suorituksella siis vimppa rata maaliin, ihanneaika alittui -5,07, sillä oltiin 7. Sijoitukselle ihan sama, viisi nollan tehnyttä koira oli tuossa 5-6 sekunnin ihanneajan alituksen välillä, joten ei se kuitenkaan niin kamalan hidas tässäkään startissa ollut. Mut tuohon vauhtiin meidän tarttee alkaa oikeesti kiinnittään huomiota. Toisaalta nyt kun vielä nollia kerätään, niin en oikein uskalla vedättää ja riskillä mennä, vaan tulee varmisteltua. Tulis nyt se vimppa puuttuva sm-nolla, niin voisi alkaa kokeilemaan vähemmän varmistelevaa ohjausta. Kun onhan sitä tullut esim. hylkyradoilla kokeiltua, ja hyvin se tahtoo toimiakkin ;-)