Jipii!!! Eiliset pk-kisat Rovaniemellä meni aikalailla hienosti :-D Kisat alkoivat tottiksella. Tirri oli ainoa alokasluokan koira, joten eipä tarvinnut miettiä että missä vaiheessa suoritetaan. Jostain syystä ittellä jännitti ihan hirveesti. Seuraaminen ei omasta mielestäni ollut oikein hyvää, mut tuomari sitä kehui ja antoi erinomaisen. Muutaman kerran Tirrillä kontakti laski ja reippaampi se olisi saanut olla. Mutta ehkä sillä että ohjaaja on ihan kökköjäykkänä voi olla jotakin vaikutusta tuon otuksen tekemiseen. Liikkeestä istuminen oli ok, siitä erinomainen. Liikkeestä maahanmenossa oma käsky oli tavallisesta poikkeava (sellainen onneton vinkaisu), että koira jäi seisomaan. Luoksetulo oli hyvä. Siitä muistaakseni tyydyttävä. Ja sitten ne noudot... Viikolla olin käynyt haukkiksella nakkelemassa Tirrille erilaisia noutokapuloita ja huomannut, että kapulan suuhun ottaminen tahtoo olla arpomista. Tämä noutopuoli onkin se mitä tosissaan täytyy nyt alkaa reenaamaan, ei ole tullut sitä reenattua kun olen ajatellut että ei siinä ole mitään ongelmaa, kun tuota ihme venkoilua ei ennen ole ilmaantunut (muuta kuin metalliesineellä ja 2 kg:n kapulalla). No tasamaanoudosta saatiin hyvä, muuten ihan ok esitys, mutta tovin aikaa se pähkäili että mitenkä kapulan suuhun ottaa. Hyppynoudossa ensimmäinen heittoyritys nousi korkeuksiin ja kapula mätkähti esteen viereen. Toisella yrittämällä kapula lensi, mutta samalla paikallaolossa ollut koira lähti, joten odotin sen aikaa ennen kuin ohjaaja sai koiransa kiinni ja sitten annoin käskyn. Hyppäsi yli, haki kapulan ja lähestyi estettä mutta kielsi, taisi kattoa että kovin on korkea tämä este ja kuikisti esteen takaa  ja kiersi esteen. Siitä puutteellinen. A-estenoudossa meni yli, otti kapulan ja lähti kiipeämään takaisin, mutta tipahti maahan ja kiersi esteen... siitä myös puutteellinen. Eteenmenossa tuomari ei hirveän pitkää etenemistä vaatinut (onneksi...), joten se meni hienosti ja siitä erinomainen. Paikallaolosta tuli myös erinomainen. Joten yhteensä pisteitä 83. Itse en missään nimessä olisi noin paljoa antanut, ei todellakaan oikein hääppönen esitys ollut. Toista oli Duumin tottis, tarkkaa ja täsmällistä työtä sillä. Duumi oli ekana paikallaolossa, siitä erinomainen. Seuraaminen oli hienoa, siitä erinomainen. Jättävistä tuli erittäin hyvä kaikista, jokaisessa olisi voinut nopeamminen tehdä liikkeen. Noudot oli muuten mahtavat, mutta voisi luovutta tiiviimmin. Eteenmeno erinomainen. Yhteensä Duumille tottiksesta 95 pistettä.

Ehdittiin käydä välillä syömässä ennen maastoja, ja oma jännitys ei todellakaan helpottanut yhtään. Maastossa Tirri sai vihon viimeisen jäljen. Duumille maastoarvonnassa tuli jälki nro 1, joten pääsivät heti maastoon. Alku oli kuulemma ollut hankalaa, liekö ollut Duumin jäljellä poronkin jälkiä (paskoja ainakin oli kuulemma ollut - ja paljon), niitä kun näkyi metsiköissä laumoittain. Mutta niin vain kaikki 6 keppiä löytyi :-). Ja janalta saivat täydet 40 pistettä. Tirrin kanssa odoteltiin omaa vuoroa pari tuntia, olihan tylsää ypö yksin istuskella keskellä korpea. Tai on olihan toki Tirri ja porot, joiden touhuja siinä istuskellessa katselin. Ja satunaiset ohiajavat punanuttuiset hirvimiehet. Vihdoin päästiin metsään. Jana oli hyvä ja siitä saatiin täydet pisteet. Eka keppi löytyi hyvin pian jana jälkeen ja siitä jatkettiin matkaa tiukasti koiraa jarraten. Tirri jäljesti tarkasti nenä maassa, mutta jossain vaiheessa kuitenkin yksi keppi jäi huomaamatta ja kutoskepin löytyessä taskun pohjalla oli neljä keppiä. Aikaa oli mennyt vasta vajaa 10 min, joten käytiin vielä jäljen alkupuolella keppiä etsimässä, mutta sitten ajattelin että antaapa olla, en viitsi turhaan koiraa väsyttää kun vielä esineruutu oli edessä. Kapuloiden luovutuksessa selvisi, että nyt oli pisteitä maastosta kasassa 150, joten koulari oli varma jo ennen ruutua.

Esineruutuun Duumi meni ekana. Ykköstuloksen saadakseen se tarvi ruudusta ainakin yhden esineen. Jestas että jännitti! Ruutu kun sillä on tökkinyt niin paljon. Mutta liekö yksinkertaisen ihmisen yksinkertainen ajatus auttanut. Edellisenä päivänä Petri tuskaili, että kun Duumi vaan humputtaa, merkkaa esineen mutta ei keskity nenällä hakemaan vaan yrittää vain näöllä etsiä. Joten lauantai-iltahämärissä otettiin Duumille esineruutua ja kun se ei siellä nähnyt mitään oli sen pakko käyttää nenää ja esineet löytyi. Kisoissa ensimmäinen esine löytyi pian ja pian myös toinen. Kolmas esine jäi löytymättä, mutta Duumi sai silti työskentelystä täydet pisteet, sillä koko ajan teki hyvin ja innokkaasti hommia. Maastopisteet sillä 192 eli yhteensä komea ykköstulos 287 p. Tirri meni ruutuun vimppana. Allu-tuomari vain sanoi, että yritähän vielä keskittyä vaikka juhlat onkin tulossa ja itselläkin koulari jo taskussa. Yksi lähetys ja esine, 30 pistettä ruudusta Tirrille. Joten Tirrin maastopisteet 180, yhteensä 263, 2-tulos ja JK1.

Tähän onkin ihan loistava lopettaa maastokausi. Petri lupasi, että se alkaa Tirrillä jälkeä reenaamaan kun saa Duumin valioksi, ja nyt se sen sai, joten jatkossa se saa hoitaa Tirrin kanssa noi metsäkeikat.