Onpas kerrankin tullut blogiin kirjoitettua ihan urakalla... Mut tänään oli siis Haukkiksella perhepäivä, jonne olin lupautunut "rallytokon" vetämään. Ennen karkeloiden alkua kävin ottamassa Tirrille tottista. Muuten meni hyvin, paitsi kerran hyppynoudossa taas kaatoi esteen (hitsi... mut toisaalta useamman kerran onnistui hyvin). Eteenmenoa opeteltiin siten että palkka oli edessä, silloin irtoaa kyllä. Mietin, että jos kokeilisin makupalapurkilla, sillä kun Lupo aikoinaan (10 vuotta sitten...) oppi eteenmenon.

Perhepäivässä oli kaikkea kivaa ohjelmaa. Ekaksi oli lelukoiranäyttely, johon Noora osallistui. Kaikki palkittiin ja Noora oli hyvin tyytyväinen pokaalistaan. Sitten oli yllätysten agilityä, siis helppo hyppyrata jonkun toisen koiralla. Itte kävin radan tekemässä Jonnan Neron kanssa. Nero oli aluksi pikkasen hämillään, mut virheettömästi mentiin, hieno Nero! Noora meni Tirrillä, ja itseasiassa niillä meni muuten tosi hienosti, mutta likka unohti radan ja oli alkuosassa ihan hukassa. Ihan hyvää oppia sille, että miten tärkeä on harjoitella se rata, eipä se koskaan noin pitkää rataa ollutkaan mennyt, esteitä tais olla 16 kpl. Sitten oli vuorossa rallytoko, siis tokotemppurata. Luoksetulosta lähdettiin, otettiin koira istumaan, juostiin (sai lähettääkin) ruutuun ja siellä maahan, seurautettiin (tai ainakin kuljetettiin mukana) koiraa pujotellen kuuden merkkitötterön läpi, juostiin hypylle ja siitä maaliin. Ja nopein aika voitti. Koska tähän osallistui aikuisia ja isoja nuoria, jotka ihan kisanneetkin ja enemmänkin koiriaan reenailleet, niin päätettiin, että lapset otettiin eri sarjaan, kun niille kuitenkin pieni palkitseminen on niin tärkeää. Ja kaikki lapsiohjaajat pääsi palkinnoille. Noora meni Pamilla, ja itseasiassa Pami teki kyllä näppärästi, ja niillä oli lapsiohjaajista nopein aika, joten ne voittivat. Sitten oli vielä koiratanssi kisa, johon Tirrin kanssa ihan huvin vuoksi päätettiin mennä. Eipäs ollut koskaan tullut moista lajia kokeiltua eikähän Tirri mitään temppuja osaa, mut kiva kokemus silti :-)

Pamille otettiin vielä pikkuisen agia. Otettiin hyppy - putki - hyppy eteenmenoa, hienosti meni. Sitten otettiin ylläytysten agikisaradasta 7 esteen pätkä, ja yllättävän hienosti meni, valssi alkaa pikkuhiljaa selkeesti likkalapsen päähän upota. Ja Pami tekee kyllä ihan hienosti :-)

Tosi mukava tuommoinen perhepäivä, kivaa oli. Väkeä olisi mahtunut mukaan enemmänkin. Pamille teki tosi hyvää joutua olemaan tuommoisessa tapahtumassa, se kun ei vieraista ihmisistä pidä. Raukka kun se on niin epäsosiaalinen ja pidättyväinen. Mut jospa se siitä kun saa positiivisia kokemuksia ja lisää ikää. Oli kuitenkin kiva huomata, että se touhuaa kyllä Nooran kanssa eikä siinä välitä muista ihmisistä.