Joo, tosi upeet... vettä satoi ti-pe, mut tänään sentään paistaa aurinko. Mut eipä oo tarvinnut helteestä kärsiä...

Torstaina oli epäviralliset agi-kisat ja tortain ryhmien järjestely vuoro. Yllättävän paljon oli startteja vaikka vettä satoikin lähes koko ajan. Mut näinhän se on, että syytä on liitää kelillä kuin kelillä, ei koskaan voi tietää mikä ilma on kun oikeesti kisaa. Mattilan Saara oli ihan haastavat radat kilpailevien radoille tehnyt, Tirrin kanssa mentiin sit 2-3 lk:n rata. Ihan kivasti se pelitti, tosin ennen keppejä jätin sen selän taakse ja se huonon ohjauksen vuoksi tuli mun perässä ja sit kokeilin pituudelle heittää itseni edestä, mut eipähän se onnistunut, kun se ei muutenkaan meinaa itsenäisesti pituutta osata mennä, helposti tekee liian lyhyen hypyn. A:n kontakti oli perfect ja puominkin kontaktit oli hyvät, ne palkkasin. Haki hyvin takaa käskyllä hypyn ja muutenkin oli kivasti ohjattavissa.

Perjantaina vaihteeksi jälkimettään. Ekaksi esineruutu, nyt ei mennyt niin hyvin kuin edellisellä kerralla, eka esine tuli nopeasti, mut toinen vaati vähän enemmän työtä. Kolmannelle esineelle lähteminen oli hankalaa... en tiä loppuiko kunto vai motivaatio. Mut ajattelin, että periksi ei anneta, se vimppakin on haettava jotta otus ei opi siihen että homman voi halutessaan jättää kesken. Muutama nysä lähteminen, mut sitten irtosi perille asti ja toi oikean takakulman esineen. Ja siitä ihan mielettömät kehut. Sama nurkka ja esine oli Duumillekkin hankala, ei sekään tällä kertaa ruutua kolmella pistolla suorittanut. Ja sitten jälki. Petri oli tehnyt Tirrin jäljen melko hankalakulkuiseen maastoon, kasvusto kyllä oli ihan matalaa mutta muuten oli kiviä ja monttuja ja sen sellaista haastetta. Suunnilleen tunnin ajan oli jälki vanhentunut. Janalla sama homma kuin viimeksikkin, hyvin lähti etenemään, mutta reilun 10 m. jälkeen, ihan vähää ennen jälkeä eteneminen loppui. Pitää vissiin tehhä sille ihan janaharjoitusta siten, että on erimittaisia janoja, vaikka lyhemmästä pitempään edeten, jotta oppii luottamaan että kyllä se eteen tulee. Nosti sitten jäljen ja ihan tarkasti lähti sitä ajamaan. Petri oli merkaanut kulmat, niitä oli 4 kpl. Tirri eteni  tarkasti ja suortitti kaikki kulmat  hienosti, ainoastaan toka vimpan kulman jälkeen tuli jäljestämisessä huono pätkä ja ilmeisesti silloin mentiin yhden kepin yli, mut muut viisi keppiä hienosti nosti. Tämä oli hyvä jälki ja tosi tyytyväinen jätkään olin.

Tänään sitten mentiin Haukkikselle agilityä reenaamaan. Jonnaa odotellessa reenattiin likan kanssa Pamia. Otettiin sillä kujakeppejä, lällyhelpot kun niissä vähänkin rakoa oli, kun Pami on niin pikkuinen, ja melko hyvin onnistui sitten kapeimmalla mitä niillä nyt pystyykään. Sitten otettiin puomia vanhalla tutulla tavalla, Pami hihnassa, makupala puomin alastulokontaktin jälkeen ja Noora käskyttämään ja ite narun päähän. Meni hienosti :-) Tein niille neljän esteen ohjausharjoituksen (jota kyllä mietin, että mahtaako ollaliian vaikea, kun samanlaisen harjoituksen, paitsi kuudella hypyllä teetin viime talven aykkösluokan reeneissa). Noorakin jotenkin alkoi hoksimaan että miten valssi tehhään. Harjoitus oli ohjata koiraa vähän niinkuin siksakkia, eli hyppy - hyppy - välistäveto valssilla - hyppy - välistäveto valssilla ja hyppy. Yllätys oli suht suuri, kun se onnistui alun säätämisen (eli tällä kertaa tarkoittaa Pamin shelttien kyttäämisen) jälkeen tosi hyvin! Ja paikka käskyllä Noora pystyi ihan hyvin sitä jättämään ekan hypyn taakse. Pami päästettiin huilaamaan ja rakennettiin isommille rata. Halusin ottaa Mujusen Rokualla harrastaman takaahyppyaloituksen ja Jonna tahtoi radalle tietynlaisen keppien jälkeen olevan hyppykuvien ja sitten siroteltiin muita esteitä siihen ympärille. Radan alussa otettiin kolme kertaa hyppy takaa. Ja suuresti yllätyin kun Tirri teki ne loistavasti. Irtosi hyvin hakemaan hypyt. Voiskohan olla, että Tirri reagoi mun jännittämiseen siten, että on niin tiukasti kiinni ettei meinaa irrota? Kontaktit oli hyvät, palkat oli sekä a:lla että puomilla. Kepit myös meni hyvin. Keppien jälkeisen hyppykuvion menin ekaksi siten että tein valssin keppien päähän ja sitten heittämällä. Se valssi toimi paremmin. Nyt sitten ihan harjoituksissa kokelilin keinulla takaaleikkausta, ei ongelmaa. Ja lopussa oli kanssa kolme takaa hyppyä, sujui oikein hyvin. Jonnakin kokeili mennä Tirrillä, meni ihan hyvin, ei ollut tulossa mun luo, paitti puomilla sitten meni mamma kokonaan hukkaan ja piti lähteä hakemaan. Hah, jos nyt sattuu että itse ei jostain syystä pysty Tirriä ohjastamaan, niin lainakuski on jo valmiiksi katottuna ;-)