Viime viikonloppuna oli Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuskisat sekä pk:ssa että agissa,

Petri ja Duumi osallistuivat pk:ssa jäljelle. Tottis meni hyvin, siitä 94 p., mutta maastossa yksi välikeppi jäi metsään sekä takajäljen Duumi otti (takajälki on sillä ollut tänä kesänä useamminkin ongelmana), esineruudusta nousi 2 esinettä, eli maastopisteet 164. Yht. 258, 2-tulos, JK3 ja sijoitus 4. Siinäpä oli sitten Duudsonin tän vuoden pk-kisailut, ens kaudella uudestaan. Nythän ne kaiketi hallikauden alkaessa tokoa alkavat vähän ottamaan ja toivottavasti hallikaudella kisaavatkin. Ja Duumi & Petri alkavat myös agiliitämään, uskon sen tekevän hyvää koiralle sekä niitten yhteistyölle.

Agilityn puolella piirinmestaruudet meni meillä edellisten vuosien malliin, hyl tuli tulokseksi. A-kisassa muuten meni hyvin, mutta sekä a:n että puomin alastulokontaktit Tirri loikkasi. Kuulemma taas alas käsky oli lähes kuulumaton vinkaisu, kun kuitenkin reeneissä sen annan napakasti ja kuuluvasti. Ja b-kisassa hypärillä sain koiran kääntymään tosi tiukasti suoran putken päässä - niin tiukasti että se pinkoi sinne putkeen takaisin. No tulipahan sitten loppuradalla kokeiltua erilaisia ohjauksia, ja todettua, että pituudella ei sitten passaa yrittää edessä valssia (ja aikaisemman perusteella ei myöskään takaaleikkausta). Tirri ei ole mitenkään hyvä pituudella... Annika ja Fiia nappasivat maxeissa piirinmestaruushopeaa! Voitto jäi harmittavasti yhden riman pudotuksen päähän.

Illan hämärtyessä oli vielä joukkuekisa. Meijän joukkueessa kisasivat Annika & Fiia (10, tosin oikeesti olis pitäny olla 5 kun ei Fiia kontaktivirhettä tehny), Tirri (5, tällä kertaa puomin ylösmeno, jonka Tirri kuulemma oli ottanut), Jarmo & Riff (hyl) ja Marianne & Nalle (5, kielto putkelta), joten meijän yht. tulos oli20 ja sij. 4. Mineissä okk:n joukkuueet veivät kultaa ja pronssia sekä medijoukkue hopeaa.

Perjantaina iskenyt flunssa ei varsin paljoa tykännyt tuosta lauantain juoksentelusta, ja sunnuntaina vähän mietin, että jättäisikö kisat väliin. Mutta koska kuumetta ei ollut niin päätin vääntyä kisapaikalle ajatuksena kontaktien reenaus. Eli jos Tirri loikkaa kontaktin yli, niin matkanteko tyssää siihen. C-kisassa alas-käskyt annettiin asenteella ja nyt se otti kontaktit, yhdessä kohdassa semeinasi karata edessä olevalle hypylle ja siinä tuli pari laajaa kaarrosta, mutta puhtaalla radalla tultiin maaliin ihanneajan alittuessa 7,5 sek. Ja sillä oltiin sijalla 5. D-kisassa alussa meinasi oma ohjaus tökkiä , mut sen jälkeen suht sujuvasti edettiin. Kontaktit olivat huonot, puomi erityisesti, mutta tuomarin käsi ei noussut joten jatkettiin matkaa ja ratavirheittä maaliin tultiin ihanneajan alittuessa -7,31 sek. Ja sijoitus oli taas 5. Tupla-0 siis, ja nyt on 6 kpl sm-nollia kasassa, enää vain yksi uupuu, joka voi olla joko hypäriltä tai agiradalta.

Virallisten kisojen jälkeen oli vielä epävirallinen kas:n seuranmestaruuskisa, johon myös muun seuralaiset saivat osallistua. Ja Noora meni sinne Pamin kanssa. Hirvitys että mulla jännitti, että pysyykö sipukka etes radalla. Mutta turhaan hermoilin. Koira oli niin täysillä likan kanssa touhussa, että ei se tainnu nähhä eikä kuulla mittään muuta. Tekivät tosi hienon ja sujuvan 0-radan, ja voittivat mini-möllit . Heh, kyllä nyt likalla kisahinku kasvaa, mut jokatapauksessa ens vuoteen menee.

Nyt viikonloppuna olisi edessä oman seuran kisat, tälläkertaa aion vain kisata ja jättää talkoilut kokonaan väliin kun pakko on näitä kotihommiakin hoitaa kun Petri lähti Rokualle bernejä kouluttamaan ja kaikki kotiduunit jäi mun harteille. Flunssa vaan ei meinaa hellittää, eipä kai se ihme ole kun liehuaa ympäriinsä täysin siitä välittämättä. Tän viikonlopun jälkeen tuleekin sitten pitkä, viiden viikonlopun mittainen kisatauko, toisaalta ihan kiva, nyt kun on vuorostaan edessä viides peräkkäinen kisaviikonloppu.

Ai niin, vihdoin Tirrin agilityvalionarvo on vahvistettu 7.9.09 ja kunniakirjakin saapui eilen postissa