Niin olis meijän tän kevään ekat ulkokisat takana. Tulostaso oli aikas kirjavaa, mutta kokonaisuutena kyllä tosi tyytyväinen ratoihin oon, kolmella radalla vain yksi pien kohta tökki, muuten nirriäinen meni kyl hienosti Nauru. Eka rata oli meillä se parahin, puhtaasti maaliin saavuttiin ihanneajan alittuessa 8,41 sek ja sillä sijoitus oli 3. Tokaksi tulleeseen Riff:iin ja Jarmoon meillä oli eroa vain 0,04 sek, voittajaan (Sky ja Mikko) reilummin. Tässä vaiheessa alkoi sataa vettä ihan reippaanlaisesti, joten olo oli kuin uitetulla rotalla ennen omaa suoritusvuoroa. Onneksi keli ei koiraan vaikuta, ohjaajaan ehkä hieman, kun kenttä menee lällyköksi ja raskaammaksi juosta. Hypärikin Tirrillä meni muuten hyvin, mutta jäinpähän kahden loivasti kaartuvan putken jälkeen sen verran jälkeen (kuinka yllättävää...), että en sitten ehtinyt takaa-hypylle ohjaamaan, joten kyseinen hyppy mentiin väärinpäin. Tällä radalla kepeille meno oli loistava! Ja muutenkin tuota hyl-kohtaa lukuunottamatta otus toimi hienosti.

Lauantai-illan vesisade onneksi taukosi yön aikana, mutta hieman märkä kentän toinen laita oli, radat oli kyllä rakennettu kuivempaan laittan. Ekalla radalla lähdettiin heti tokana, ja vauhdikkaasti ja hyvin Tirri pinkoi, enpä juuri kontakteja varmistellut, ja niinhän siinä kävi, että radan loppuosassa olevalla puomilla ei Tirrin maltti pitänyt, ylösmenon roiskasi, kun en ehtinyt kontaktin kohdalle käskyttämään kun piti huolehtia ettei karkaa ansaputkeen (että ei etes tuurilla voinut sitä kontaktia ottaa) ja iloisesti päästeli kunnon vaihdilla loikaten myös alastulon. 10 siis radalta, pitkästä aikaa kontaktivirhe tuli. Aika oli hyvä, tuloksen saaneista toiseksi nopein, ihanneaika alittui 6,79 sek. Vimpparata oli lähestulkoon c-kisa toisinpäin, siinä eniten mietin puomin jälkeisen kohdan putkiansaa, Tirri kun niin usein putkiin on karannut. No ei karannut nyt, kun putosi puomilta laskevalla osalla, jotenkin se vain räpisteli siinä ja tuli jaloilleen alas. Itsellä meni hetkesi ihan homma sekaisin, pyöriskeltiin hetki kun mietin että mitä teen (otanko puomin uudelleen vai mitä), mutta päätin sitten jatkaa matkaa kun koira näytti normaalisti tepastelevan. En tiä miksi se sieltä putosi, mutta eipähän karannut sinne putkeenkaan. Loppuradan ohjaus ei mennyt ihan niinkuin olin suunnitellut, mut hyvin toimi noinkin (paitsi lopun takaa-hyppelyissä oli vähän sähläystä). 5 radalta ihanneajan alittuessa 6,53 sek. Tällä tokalla radalla puomin ylösmeno oli hyvä.

Kotiin tultua alkoi mietityttää, että miksi en puomia uudelleen ottanut, että jos Tirrille jäi siitä joku trauma. Ja niin kun lähdin kaveriksi alkeiskurssin hallittavuustestiä pitämään, niin otin Tirrin mukaan ja otettiin pari kertaa puomia. Ei mittään ongelmaa siinä ollut, kontaktit toimi ja vauhtia oli. Mahtoikohan etes Tirri huomata että omituisesti puomilta kisoissa alas tuli.

Viikonpäästä suunnataankin kakaroiden ja koiralauman kanssa Rovaniemelle kisailemaan, Petri jää kotio töiden merkeissä. Ja siitä seuraavalla viikolla on ekaksi brittituomari Lee Gibsonin koulutus ja saman herran tuomaroimat oman seuran kisat. On varmaan tuostakin koulutuksesta mun kielitaidolla hyötyä... Saa kait se yrittää neuvoa jos ei yhtään ymmärrä mitä toinen sanoo, jos englanti on muutenkin hyvin huteralla pohjalla, niin agisanastosta ei ole mitään aavistustakaan.