Eilen ja tänään oltiin Tirrin kanssa brittituomari Lee Gibsonin kurssilla. Ja täytyy sanoa, että oli oikein antoisa kurssi, vaikka kovasti pelkäsinkin että en sanaakaan Leen puheesta ymmärrä. Yllättävän hyvin ymmärsin, ei nyt ihan jokaista sanaa mut asian kuitenkin, mutta puhumaan en edelleenkään suostunut muuta ku yes ja okei. Paljon tuli siis mietittävää ja yllätyin erittäin positiivisesti miten Tirri toimi, minun huonosti irtoava koira osasikin yllättäen irrota.

Parin päivän aikana ehdittiin tehdä useampia erilaisia harjoituksia ja yritin omaksua erilaista tyyliä ohjata. Kun yleensä ohjaan hitusen aggressiivisen sorttisesti tiukasti käskyttäen ja yrittäen pinkoa koiran mukana, niin nyt ohjattiinkin kauniisti koiraa heittämällä esteille ja tietyissä paikoissa lähes paikalla pysyen ja annettiin koiralle tilaa ja yritettiin saada se irtoamaan. Käännöksissä koiraan tuli ottaa katsekontakti ja sitten saada se sievästi tulemaan kohti yläkroppa "avoimena" ja siitä taas kauniisti ohjaten koiraa seuraavalle esteelle. Yllätys oli suht suuri kun homma onnistui, Tirri toimi hienosti myös tuolla tyylillä. Tietty vauhti oli paikoin hitaampaa, kun eihän tuo ole tottunut siihen että ohjaaja lähes liikkumatta on. Ja kun en etes muistanut kokoaikaa Tirriä kehua kun se toimi oikein, kun piti niin paljon keskittyä uudenlaiseen ohjaustyyliin. Putkiansakohtia oli reeneissä useita - siis hyvää täsmäreeniä meille. Ainoastaan yhdessä harjoituksessa Tirri meni väärään päähän putkea ja siinäkin oli syynä se, että omalla liikkeelläni ajoin sen sinne, menin itse liian lähelle putkea, toimi hyvin kun jäin kauemmaksi. Eli tuon kun muistaisi, että en omalla liikkeelläni sitä putkeen tai muualle ajaisi. Tai omalla liikkeellä aiheuta laajoja kaarroksia. Oli aika outoa kun reenatessa ei tullut etes kuuma vaikka ilma ihan lämpöinen olikin, kun koiran kanssa ei pingottu vaan aina kun mahdollista se lähetettiin itse suorittamaan. Oli jännä huomata, että ei sitä koiraa tarvi kokoaikaa olla siinä vieressä härppimässä. Ja meijän ylösmenokontakti ongelmaan saatiin vinkiksi, että kannattaa (jos on puomin kohdalla ennen koiraa) olla itse kontaktialueen "yläpuolella" käskyttämässä, ainakin nyt se toimi.

Mukava kurssi, koira toimi hyvin ja oli mukava saada Tirriäisestä positiivista palautetta Hymy. Huomenna sitten selviää millaisia kisaratoja herra tekee ja millainen on tuomarina. Tirri siis kisaa ainoastaan huomenna ja sunnuntaina keskityn koko päivä talkoiluun. Toivottavasti ei ihan hirveesti sataisi viikonloppuna!