Eilen oltiin Tirrin, Annikan, Fiia ja pikku-Niiskun kanssa Kemissä agikisoissa. Kisapaikkana oli upella tekonurmella varustettu Junkohalli, jestas että olikin hyvä pohja. Ja muutenkin olosuhteet kisata oli hyvät. Belgit matkustivat sulassa sovussa peräosassa Niiskun nukkuessa tyytyväistä pennun unta Annikan sylissä.

Eka rataan tutustuminen tuli vähän varkain, yleensä kun on tottunut siihen, että minit ja medit kisaa ennen maxeja ja ehtii siinä rataan jo tutustella, niin nyt kun maxit aloitti meinasi tulla hoppu, rataan tutustui todellakin vasta ratan tutustumisessa. Radassa oli jokunen haastava kohta, ja heti ensimmäiseen sellaiseen meidän rata tyssäsi. Rata alkoi kunnon suoralla jossa neljännen esteen jälkeen olisi pitänyt kääntää tiukasti putkeen. Noo, itte sitten aloin valmistelemaan käännöstä liian aikaisin ja Tirri, joka oli nyt melkolailla käsissä kiinni, kääntyi jo ennen neljättä estettä ja samalla ampaisi putkeen. Sitten mentiin pätkä ihan hyvää rataa, kunnes puomin jälkeen oman huonon ohjauksen vuoksi sössittiin jälleen este väärältä puoleta, mut samalla vauhdilla jatkettiin maaliin asti. Tirri ihan selkeesti pikkasen jänskäsi oudossa hallissa, se oli aika tiiviisti lähellä koko ajan. Tämän ekan radan tuomaroi Savikon Seppo, joka on näitä uusia tuomareita. Ihanne ajat tuntuu tällä herralla olevan järkevät ja ihan haastavia ratoja näköjään suunnittelee. Maxeista tuloksen sai vain  9 koiraa 31:stä (yksi tuloksen saaneista oli Fiia, joka teki hienoa rataa mutta harmittavasti yksi kielto heille tuli), medeissä tulos tuli 3:lle (yli 20:stä) ja mineissä 4:lle (yli 30:sta koirasta). Ja nuo Tirrin töppäyskohdat näytti olevan juuri ne missä hylkyjä eniten tuli.

Toinen rata oli vanhan tutun Jämsän Jarmon tuomaroima, ja ihanneaika oli tuttuun tapaan tiukka. Rataprofiili oli kuitenkin mukava, muutamassa kohdassa piti vähän funtsia ohjaamista, mutta muuten siis oikein sujuva rata. Eniten ittelläni jännitti keppien jälkeinen putkiansa ja kökkö-tiukka vienti a:lle. Ja yrittihän Tirri siinä ansakohdassa putken suuntaan lähteä, siinä pikkasen tiukemmin piti haltuun ottaa, mut muuten oli mun mielestä oikein hyvä rata. Parissa kohdassa takaa hypyt oli melko hitaat, kun pakko saada koira hieman laajemmin kaartamaan että itse ehti siihen valssin tehdä niin että ehtii pois koiran tieltä. Puhdas 0, ihanne aika alittui -1,06 sek. Hitusen vajaa 2 sekunttia voittajalle hävittiin, joten ihan kiva vauhti Tirrillä oli kuitenkin, sijoitus meillä 5.

Ja vihonviimeisenä ratana alkoi maxi 3:n hypäri, siinä tuomarina Savikko. Rata oli melkoisen sujuvaa pyörittelyä ja haastavin kohta oli loppuosan paha putkiansa. Alkurata sujui meillä tosi hyvin. Pituuden jälkeinen kaarros levisi, epäilen kyllä itse kädellä heittäneeni Tirriä loittonemaan ja sarjaesteellä myös kaarrokset oli tarpeettoman laajat, jonka vuoksi sitten sarjan jälkeen otin liian tiukasti koiraa haltuun, joten vauhti tyssäsi ihan tyystin esteelle numero 15 joka oli ittelläni tarkoitus ottaa itteni ympäri pyöräyttämällä. Ei sentään kieltänyt ja rimakin pysyi. Putkiansan oli sain vedettyä ja siitä maaliin. 0-rata, ihanneaika alittui 3.97 sek, mut palkintosijoista jäätiin useamman sekunnin, sen verran oma ohjaus oli huonoa. Taisi jo väsy ittellä painaa. Meidän sijoitus oli 5., Annika ja Fiia sijoittui 3:ksi.

Mukava vaikkakin rankka reissu. Kinttuja pakotti paluumatkalla jo melkoisesti eikä illalla tarttenut unta odotella. Parin viikon päästä kisataan taas. Yritän nyt vielä kuitenkin sitä, että jos saisin Tirrin molemmille päiville kisaamaan, kun tajusin, että ehtisin Duumilla reenata tasan yhden kerran ennen kisoja - eikä siitä sillä tapaa tule mitään, ei se pysy käsissä. Kun ens viikolla Duumi kisaa tokossa ja ennen sitä ei sillä saa agia ottaa ettei se siitä pääse villiintymään.

Tänään aamusta käytiin hallilla reenaamassa. Tirri vähän tokoili, eilen oli silläkin sen verran rankaa päivä että ihan kevyesti kivoja liikkeitä otettiin. Vaikka ei se mitenkään väsyneeltä vaikuttanut, tulta ja tappuraa koko elukka. Duumille otettiin liikkutoituna kaikki liikkeet. Isoimmat ongelmat oli aluksi idarissa ja ohjatussa, muuten meni ihan suht kivasti. Ääk, en varmaan saata ens lauantaina kisoissa niitten suoritusta etes kattoa... Pamille tehtiin pieni radanpätkä, tai no oli siinä yhteensä 15 estettä ja kahta eri variaatiota siitä otettiin. Meni tosi näppärästi, varsinkin kun enimmät höyryt oli purettu. Likka ohjasikin sitä ihan hyvin. Takaa leikkaukset onnistui ja rengas radan osasena myös. Vinokepit oli imaantuneet hallille, harmi vain, että yhtä tappia en löytänyt, joten otettiin vinokeppejä puolikkaalla sarjalla, myös Noora otti helpommalta puolelta, se kun alkaa Pamilla sujumaan oikeinkin kivasti. Toiselta puolelta vaatiikin vielä enemmän harjoitusta...