Niin se aika vain menee, lapsi-koira täyttää tänään 3 vuotta. Milloinkahan tuo on ajatellut aikuistua... Noo, jos enoonsa on yhtään tullut, niin ehkä tuossa 5 vuoden päästä.

Epätoivo iskee puolestaan tulevien kisojen suhteen... Tällä viikolla sitten kesäkauden ohjatut ryhmät alkoivat ja keskiviikkona oli Duumin ekat reenit. Harjoituksessa oli vääntöä ja irtoamista, ja kuten jo etukäteen tiesinkin, väännöt oli vaikeita Duudsonille ja irtoamiset taas helpompia. Sillä kun eteen-käsky on sen verran vahva, että sitä noudattaa kyllä. Ekaksi yritin ilman vinkua ja kaarrokset oli valtaisat. Ja ekalla kerralla puomin ylösmenokontaktin loikkasi. Vingulla toimi paremmin ja loput kontaktit oli hyvät. Joissain kaarroksissa oma ohjaus on huonoa.

Ja eilen oli sitten Tirrin reenipäivä. Ekaksi oli reenin veto. Nyt kesäkauden ajan koulutan yhdessä Daimi-belgin Satu-mamman kanssa maxi möllejä - ryhmästä löytyy mm. 5 belgiä ;-) Oikein mukava ryhmä ja oikein mukavia koiria! Ja reenin vedon jälkeen koiran lämmitys ja agireenit. otin siinä odotellessa nurtsialueella tokoa, kun halusin kokeilla sitä häiriön alla. Korvat pyöri ja kyllä sitä agilityn menijät selvästi häiritsi, mutta ei niin paljoa ku olin pelännyt. Kierrokset oli taas korkeella, piippasi ja ihan mahotonta teputusta seisomisessa. Ekassa agiharkassalopetti pujottelun kesken, syynä oli varmaan se että itte taisin sitä kiilata ja roiskasi tosi komeesti puomin ylösmenon. Tähän puomin ylösmenoon pitää nyt ihan tosissaan puuttua, kun jos en ihan siinä lähellä ole, niin ei yhtään mitään välitä ota-käskystä, hiivatin jästipää. Välillä toimi jo ihan kivasti, mutta taas on maltti hukassa. Toinen harjoitus meni sitten paljon paremmin, tosin siinä olin lähempänä antamssa ota-käskyä ja kepit oli nyt hyvät ja näppärästi kääntyili.

Ja agin jälkeen tokoa reenaamaan nurmialueelle. Tirrillä otin hyppyä siten, että palkka alustalla, ja istu-käskystä palkka  patukalla. Seurautin sitä samalla kun Duumi teki jotta tulee häiriötä, ja sitä liikkeestä seisomista otin myös. En nyt aio alkaa kitkemään teputusta, koska kun vähän hinkkasin sitä niin meni epävarmaksi ja alkoi tarjoamaan istumista jne... Joten se on nyt mikä on, pisteitä lähtee, mut jos ottaa väärän asennon epävarmuuksissaan, niin 0 tulee. Kaukot otin käskytettynä, pari ekaa kertaa reagoi takana olevaan häiriöön, mut sit teki hyvin ja nopsasti. Ja luoksetulossa... reagoi törppöihin. Joten nyt sit aina törpöt kehiin ettei niitä tarvi kuikkia. Aluksi meni ihan p-seelleen, mut pienen tauon jälkeen otin ekaksi stopin pallolla ja sitten ilman, niin toimi hyvin.

Viikonloppuna olisikin sitten oman seuran agikisat. Melko eksoottista keliä on luvattu joten saa nähdä kuin on kurjaa kun ekaksi talkoilee ja sitten kisaa. Nyt olis tokavimpat kisat ennen sm:iä, joten tärkeintä olis saada hyvin onnistuneet radat - tai edes niin, että koira tuntuisi siltä että pelittää kivasti.