Tänä viikonloppuna oli naapuriseuran järkkäämät agikisat, me kisattiin poikien kanssa vain tänään. Aamun ihanan lämmin ja kesäinen ilma onneksi viileni ennen kolmosluokkien kisoja ja kenttä oli hyvässä kunnossa - ja jääkiekkokaukalossa joten ei tarvinnut miettiä että miten seinätön agiliitäminen pitkän hallikauden jälkeen vaikuttaa. C-kisassa menin vain Duumillä, rata oli oikein kiva, ei mitenkään tuhottoman vaikea mut kuitenkin paikkapaikoin haastava. Duumi oli tosi kivasti kuulolla, kertaakaan ei karannut lapasesta ja hyvää ja puhdasta rataa tekikin, kunnes kohdassa jossa piti ottaa välistä veto tuli ihan oma moka tehtyä. Duumi kääntyi hyvin ja oli ihan oikein tulossa, mutta itse liian aikaisin lopetin ohjaamisen ja koira koukkasi esteen väärään suuntaan. Petri oli kepona matkassa ja videolta näkyy loistavasti miten tämä tapahtui.

Ja sitten D-kisa, siinä ekaksi menin Tirrillä. Rata oli lähes samanlainen kuin c-kisassa, paitsi toiseen suuntaan ja välistävedot oli korvattu takaa-hypyillä. Alkurata meni hyvin, eka puominylösmenokontakti oli hintsu, tuli niin lennokkaasti että en saanu jarrattua. Puomin alastulolla tein eteen valssin, ei ihan onnistunut kun Tirri törmäsi kinttuihin, tuomari ei kuitenkaan siitä virhettä antanut. Lisäksi toisessa takaa-hypyssä kieppasi jotenkin jännästi ekaksi väärään suuntaan, mut kuitenkin ihan oikein teki. Toisella kerralla puomilla kontaktit oli hyvät. Mut sitten tuli kepit ja vaikka olin etukäteen miettinyt, että pitää antaa kunnolla tilaa, niin siltikkin menin sössimään turhan lähelle ja pukkasin koiran väärälle puolelle (että sekin oma moka näkyy videolta hyvin...). Joten siitä siis 5 ja yliaikaa 3,21. Loppurata meni hyvin, tuloksena siis 8,21. Ja sitten Duumi, se oli kyl aivan ihanasti kuulolla, ainoastaan yhdessä kohdassa tuli turhan laaja kaarros ja ennen ekaa puomia en suunnitellusti saanut valssia tehtyä joten siinä  itse pyöriskelin mut koira kuitenkin meni eteenpäin. Duumilla puomin kontaktit oli ok ja takaahypyt meni tosi kivasti (ne onkin Duumilla paremmat ku Tirrillä, Tirrillä puolestaan välistävedot on paremmat). Ja nyt annoin kepeillä tilaa, en toista kertaa mennyt itse härppimään. A:an kontakti ei ollut hyvä, ei tullut alas asti, kun itse olin jo siinä 3. vimpalla esteellä niin naatti että en käskyttää kunnolla jaksanut. Joten 0 tuli, aika tarkasti ihanneajassa, alittui 0,07 sek ja sijoitus oli 5.

Joten kokonaisuutena ihan tyytyväinen olen, eniten nyt ahdistaa se, että joka radalla tuntui että ei juosta jaksa. Elikkä ikävä totuus on, että oma kunto on ihan surkea, joten sille asialle täytyy tehdä nyt jotakin. Kun noi molemmat koirat kuitenkin sen verran vauhtiaan säätelee mun vauhdin mukaan, Tirri varsinkin.

Vapun jälkeen selvisi, että Tirri on OKK:n agilityn sm-joukkueessa, onneksi muut joukkueen jäsenet on kokeneita ja taitavia konkareita! Huh, toisaalta tosi heinoa mut kyllä toisaalta kovasti hirvittää ;-)