Tänäkin vuonna piti päästä juhannuksena Rokualle agiliitämään. Tosin vain sunnuntaiksi, kun en varmaan ikinä saisi tuota ukkoa suostumaan koko juhannukseksi sinne. Mut nyt siis ekaksi perinteinen suku-jussi Loukusassa ja sit yhtenä päivänä kisaamaan. Ilmoitin molemmat belgit kisaan, heh, aina vaan vaikka rankaa se on! Eka rata oli agirata ja ruotsalaisen Nalle Janssonin tuomaroima. Tällä hepulla oli perjantaina ollut ihan älyttömän tiukat ihanneajat, mut nyt oli ne ihan asialliset. Mut pyöritystä oli... Liekö joku muoti-ilmiö niin meillä kuin ruotsissakin, että yksittäistä estettä kierretään heti radan alussa, oli aika lailla samanmoinen alku kuin sm-kisoissakin. Molemmilla meni se kohta hyvin, tosin Duumilla laajemmalla kaarroksella. Sen jälkeen alamäkeä hyppy - suoraputki - hyppy, välistäveto hypylle numero 5 jonka jälkeen takaakiertäen kutoselle ja siitä keinulle. Tähän asti meni molemmilla hyvin Tässä kohdassa pitikin pitää käsi alhaalla ja vakaana, heitto ulospäin niin koira olis ollut puomilla ja veto sisäänpäin niin olisi voinut päätyä a:lle. Kaikki kontaktit siis siinä kivasti hollilla. Mut sitten arviointikyky oman juoksuvauhdin kohdalla petti... ajattelin juoksevani seuraavan hypyn toiselle puolelle ja tehdä siellä valssin, enpäs ehtinyt, valssi oli surkea ja oma liike ihan syvältä joten ohjasin Tirrin (joka siis suoritti meijän pojista ekana) esteen ohi, ja kaiketi vauhin hidastumisen takia seuraavan esteen rima ennen keppejä putosi. Vahingosta viisastuu ja Duumilla jäin tässä kohdassa toiselle puolelle ja se onnistui hyvin. Kepeille meno oli molemmilla hyvä, Tirrillä vain vaikeampi kun olin hankalammalla puolella. En ennen ikinä ole kisoissa uskaltanutkaan tuolla tapaa heittää koiraa kepeille. Reenattu niitäkin on ja onnitui hienosti ihan kisoissakin :-) Keppien jälkeen matka jatkui putkeen. Tässä olin jo rataantutustumisessa realisti, en suunnitellutkaan ehtiväni koiran edelle vaan ajattelin odottaa otuksen putkesta ja heittää seuraavalle hypylle. Tirri siitä hieman hömistyi, ja Duumi kiepautti selän taakse, mut molemmat selvittivät seuraavan hypyn. Tämän jälkeen oli a ja hyppy - takaa hyppy - puomi. Ja jostain syystä Duumi pudotti näsitä hypyistä ensimäisessä riman. Puomin jälkeen olikin enää kaksi hyppyä. Joten Tirrille siis 10 ja Duumille 5. Tirri kiellosta huolimatta pääsi ihanneaikaan ja Duumi alitti sen lähes 3:lla sekunnilla.

Toisen radan tuomaroikin sitten löysistä ihanneajoista tunnettu Mujusen Salme. Kyllä leuka loksahti kun radan rakennusta katosi. Hyppyrata oli kyseessä, mutta kun radalta vietiin pois renga, pituus, muuri ja kepitkin, niin jälkelle jäi vain normi aitoja ja putkia. Enpä ennen olekkaan mennyt rataa jossa ei keppejä ollut. Tätä aina Lupon kanssa kisatessa toivoin, kun sen kanssa kepit oli se ikuinen ongelma. Mut melkoisen pyörityksen noillakin esteillä sai aikaan. Rata ei mitenkään älyttömän vaikea ollut, mut ansoja piisasi ja vääntääkkin sai. Mujusella oli ollut launatainakin ohjelmassa takaa hyppyjä (näitä pitää ehtiä reenata, Mujunen on ens vkolla oman seuran iltakisoissa tuomarina ja nämä kun ei Tirrillä vahvoja ole), ja myös nyt toka hyppy otettiin takaa -hyppynä. Sen jälkeen molemmilla pojilla leikkasin kolmoshypyn takana ja tein valssin kolmosen ja nelosen väliin. Sit seurasi neljän putken kuvio. Suorasta putkesta tiukka käännös mutkaputkeen, josta taas seuraavaan suoraan putkeen jonka päässä suoraan edessä väärä putken pää eilkkä tiukka käännös ja toiseen päähän mutkaputkea. Käskyttää sai, mut molemmat pojat oli sen verran kuuliaisia, että eivät putkiansoihin tällä kertaa menneet. Tältä vimpalta putkelta oli aika vino vienti seuraavalle hypylle, ja tässä sitten mamma mokasi jälleen! Tällä kertaa työnsin Tirrin esteen ohi, en siis antanut sen hypätä rauhassa vaan törkeesti kiilasin sitä (takaa leikkaukset ei oo mun vahva laji ollekaan...). Pienellä kaarteella takaisin ja hypyn kautta seuraavaan putkeen jossa taas edessä ansana suora putki. Noo, samaa virhettä en tehnyt Duumilla, mut lähes samassa kohdassa tein toisenlaisen virheen. Menin muka putken jälkeisen hypyn taakse Duumia vastaanottamaan, mut kun sen askel on niin paljon pitempi ja kaarrokset laajemmat, niin se tuli putkesta niin pitkälle että kun täällä käskyllä sitä huhuilin, niin se tosiaankin tuli luokse, mutta kun oli jo itse väärällä puolella estettä niin se hyppäsi esteen väärään suuntaan. Tyhmä moka, olis vain pitänyt viedä samaan tyyliin kuin Tirrinkin, ohjata putken jälkieselle esteelle. Noo, mutkaputken jälkeen mentiin suoraan putkeen ja ylämäkeen juosten lopun hyppykuvioille, jossa ensin oli "ympyrässä" neljä hyppyä, välistä veto ja sit vielä kaksi vierekkäin olevaa hyppyä. Loppu meni molemmilla hyvin. Joten Tirrille 5 (ihanne aika alittui rapiat 12 sek) ja Duumille hyl. Koirat kyllä pelaa ja osaa, mut ohjaaja ei, otus parat!

Kesälomalla oleminen on niin kiireistä, että ei sitten juuri reenata ole ehtinyt. Viime viikolla kerran käytiin Pamin ja Tirrin kanssa agilityä Haukkiksella ottamassa. Tein vähän saman tapaisen harjoituksen pönäkälle pojalle kuin oman reeniryhmäni kanssa viime kerralla. Ensin menivät ihan ympyrässä hyppy-hyppy-putkeen-hyppy-hyppy. Ja molempiin suuntiin. Toiseen suuntaan meni tosi hyvin, toiseenkin ihan kivasti. Sitten yritin opettaa likka-lapselle että mitenkäs valssi tehdäänkään. Kyllä olikin vaikeaa ja kun homma onnistui ilman koiraa niin koiran kanssa ei millään. Tirri tuli harjoittelukappaleeksi. Mut niin vain alkoi sujua myös Pamin kanssa. Itse en malttanut olla kokeilematta Pamilla hyppy- valssi - hyppy- takaahyppy juttua, meni hyvin, mut en enää jaksanut alkaa Nooralle tuota kuviota opettamaan. Toisella kertaa sitten. Pami meni vielä puomia hihnassa ja vinokeppejäkin kokeiltiin jälleen. Tirri hyppeli Pamin hyppykuvioissa jonkinlaista pyöritystä ja keppejä sekä puomia sillä otin.

Viikon päästä olis oman seuran ilta-agikisat, ja Tirrin sinne ilmoitin. Duumilla on nyt tauko agista, kun sillä on ens viikonloppuna yöttömän yön pk-koe ja siitä viikon päästä rotumestaruus pk-kemut. Ja muuten ei heinäkuussa Tirrilläkään kisata, klagin aikaan juhlitaan ystäviemme häitä (joita onkin jokunen vuosi odotettu) ja maajoukkuekarsintoihin en lähde kämmäilemään (kun viime aikoina näitä kämmejä on radalla tullut tehtyä ihan urakalla). Kerätään voimia ja taitoja siis elo-syyskuun kisarupeamaan ;-)