Viikonloppuna oli Kas:lla agikisat, tuttuun tapaan Peltokosken maneesissa. Onneksi näin lokakuussa on vielä suht lämmintä ja onneksi vettä ei satanut, kun siellä ympäristö tahtoo mennä hirveeksi lällyköksi vesisateella. Eilen lauantaina kisasi Tirri. Ajatuksena oli kokeilla vähemmän varmistelevaa ohjausta ja saada vauhtia enemmän. Ja mun mielestä vauhtia olikin ihan kivasti. A-kisassa kun tehtiin hyl jo kolmannelle esteelle ei todellista aikaa tiedä, mut ihan nopsalta koira tuntui. Toi eka hyl oli ihan oma vika, en katsonut miten koira pussista tuli ja se suikahti selän taakaa väärään päähän putkea, kun mamma kerta putkeen käskytti. Toisen kerran hyl-paikka oli kun käskytys takaahypylle oli liian huono ja hyppy mentiin väärään suuntaan. Lisäksi toka vimppana esteenä ollut rengas tultiin ohi, kun siinävaiheessa käskytys oli jo ihan mitä sattuu. Mut muuten Tirri meni kyl hienosti, hankalimmat paikat suoritti hyvin. Kokeilin varmaan ekan kerran kisoissa pakkovalssia tilanteessa missä aikaisemmin olen vain takaa-käskyä käyttänyt, ja itteasiassa se meni hienosti, tiukilla kaarteilla.

B-kisa oli hyppyrata. Alun pyöritys hieman mietitytti, mutta koska Tirri hyvin pyörähtää kannatintolpan ympäri päädyin kokeilemaan lyhintä tietä. Kokonaisuutena Tirri meni hyvin ja kivalla nopeudella, pari kökkö-kohtaa oli putkiansapaikoissa, oma liike stoppasi täysin, mut molemmat kohdat sujui kuitenkin virheittä takaa ohjaten.  Kepeille viennissä meinasi ittelle tulla hoppu, meinasin olla edessä, mutta hienosti Tiitiäinen haki oikein kepit. Ihanneaika alittui -3,11 ja sillä sijoitus oli 3. Lähes Tarjan Zocon vauhtia Tirri päästeli, joten näyttää tämä ei niin varmisteleva ohjaus kuitenkin vauhtia tuovan. Ittellä kun tahtoo helposti mennä varmisteluksi, valsseja joka paikkaan ja koira tiukasti hallinnassa.

Tänään oli sitten Duumin vuoro. C-kisassa tuomari Minna onneksi helpotti maxeille alkua, ja Duumi suoritti radan alun suht pienin kaarroksin. Kepeiltä heitto seuraavalle hypylle oli kinkkinen, mut onnistui heittämällä. Keinua Duumi ei nyt etes tajunnut jänskätä ja lähti siitä etenemään niin vauhdilla että itte jäin ihan paikalleen ja seuraavan hypyn jälkeinen kaarros levisi ihan valtavaksi. Onneksi kuitenkin tuli luo ja siitä putkeen ettei a:lle karannut. Muissa kohdissa ei mitään hirveetä kaarrosta tullutkaan ja suoranopeus oli kyl ihan hyvää. Ihanneaika alittui -4,01, mut sillä sijoitutiin vasta 7.

D-kisassa myös radan alku muuttui mini- ja medikoiriin verrattuna, hyvä niin, oli selkeesti helpompi. Ensimmäiset neljä estettä meni hienosti, kepeille vienti oli hankala, mutta kuitenkin Duumi taipui oikeaan väliin. Kasihypyn jälkeen meinasin itse sössiä koiran putkeen, hyvin sain sen kääntymään, mutta peruuttaessa liikuin liikaa putkea päin, mut kuitenkin puomille päädyttiin. Hallin perällä olevat pari hyppyä oli radan eniten leviävin kohta, valssi oli huono ja koira joutui hankalasti kääntymään, mut kuitenkin virheittä. Aikaa vain paloi. Hyvin Duumilla taas lopussa oli vauhtia, itse juoksin selkeesti sen takana, mut sen verran onnistui takaa ohjaaminen, että virheittä päästiin taaskin maaliin. Ihanneaika alittui -2,92, sijoitus 8. Joten niin vain tupla-0 napsahti Duudsonille. Hyvä mieli jäi Duumistäkin, intoa on kuin pienessä pitäjässä ja vauhtiakin löytyy, kun vain ne kaarteet saisi pienemmiksi. Näköjään jos ohjaus on hyvä, niin kyllä se osaa kääntyäkkin, mut itte ohjaa huonosti, niin kaarrokset leviää.

Annika ja Fiia teki tänään myös upean tupla-0:n ja Mirka & Rosa sai sm-nollansa kasaan eilen :-) Tänään 1-2 luokissa oli ollut tuomarikollegio, jossa oli osallistujina pohjoisen tuomarikokelaat Mika, Jari ja Elpi, ja kaikki he pääsivät läpi, kiva että tulee uusia paikallisia tuomareita tänneppäin suomea.