Viikonlopun kisat meni vähän fifty-fifty, puolet hylkyjä ja puolet nollia. Ja noille hylkyradoilla putki koitui molemmilla kerroille maijän kohtaloksi. Eilen kisat tuomaroi Tienhaaran Jari, jolla oli ekat kisat ihan oikeena tuomarina. Ja melkos haastavan radan oli heti alkajaisiksi tehnyt. Alussa oli oikein mielenkiintoinen hyppy - putki - hyppy -putki hässäkkä, ja jo tässä vaiheessa esteelle numero neljä Tirri pöläytti väärään päähän putkea. Ekan putken jälkeen vienti kolmoselle tapahtui melko kapeaa väylää pitkin ja koiran linja hypylle oli tosi vino. Joten ihan asenteella heitin Tirriä esteelle - ja samalla väärään päähän putkea. Sitten mentiinkin pitkä pätkä ihan hienoa rataa, tosin a:n alastulokontaktilla ei alas asti tullut, ei toiminut kisoissa tämä kauempana olo, mikä tiistain reeneissä pelitti loistavasti. Toinen sössinki tuli puomin jälkeen, kun seuraavana ollut muuri olisi pitänyt ottaa takaahyppynä. Mut muuten siis ihan hyvä rata, tosin loppusuoralla kaarrokset oli hiemna laajan sorttisia.

B-kisa oli hypäri ja koira tuntui aivan loistavalta. Harvoin on koko rataa sellainen olo, että täysin yhdessä koiran kanssa rataa mennään ja koira toimii just niinkuin ohjaa. Virheetön ja sujuva rata, jolla sijoituttiin 2. Seija ja Luken voittaessa tosi nopealla radalla meidän hävitessä heille pari sek. Mut siitä huolimatta minun mielestä meijän vauhti oli hyvää ja olin radan jälkeen ihan mielettömän tyytyväinen Tirriäiseen. Ihanneaika meillä alittui 6,5 sek.

Tänään sittten tuomaroinin hoiteli Ojanperän Risto. Kaikkein ärsyttävintä herran radoissa oli, että hylyn jälkeen nopeinta tietä piti radalta poistua. Tosi tympeää niille, joilla hylky johtui jostain ohjaajan virheestä, tai joilla hylky tuli ihan alkumetreillä. Ja hylky tuli meilläkin ekalta radalta, mutta onneksi vasta radan loppuosassa, siihen asti oltiinkin tehty ihan puhdasta rataa. Hylkykohdassa tultiin puomilta, jonka suoraan edessä oli suora putki, mutta koira piti kääntää tiukasti puomilta vasempaa ja hypylle. Noo, tiesin jo puomin tasaisella osalla, että  putkeen menee, Tirristä ihan näki miten se putken suun huomasi, nosti korvat pystyyn ja lisäsi vauhtia - eikä tehnyt elettäkään reagoidakseen minkään valtakunnan stoppauskäskyyn, häntä vaan vilahti putken suulla ja siitä jolkuteltiin pois. Toisaalta Tirrille tämä suoraan pois radalta oli ihan oikein, tosin epäilen että mahtaako se yhtään ymmärtää radalta poistumisen ja belgin kuuntelemattomuuden välistä yhteyttä. Tuskin.

Vimppa rata tutustuessa vaikutti helpommalta kuin c-kisa, ja sen Tirri suorittikin ihan hienosti. Itte vaan vielä hetkeä ennen rataa mietin, että otanko kolmoshypyn pakkovalssilla vai twistillä - ja loppujen lopuksi aloitin twistillä mutta loppu meni jotenkin omalaatuisella edestä heitolla, kun huomasin olevani ihan ihme kohdassa pyöriskelemässä, mut onneksi se ihme vimpsautus toimi Silmänisku. Ennen keppejä olevassa hypyssä kaarros levisi kun oma liikkuminen meinasi kokonaan pysähtyä. Ja radan loppuosan rusettikuvioissa meinasi oma ajatus tökkiä, mutta virheettömällä radalla maaliin päästiin. Ihanneaika alittui 5,38 sek ja sillä sijoituttiin 3. Mikan ja Fain voittaessa (jäätiin heistä 1 sek) ja Seijan ja Luken tullessa toiseksi.

Kokonaisuutena siis ihan kelpo viikonloppu, yksikään rima ei pudonnut, yhtään kontaktivirhettä ei tullut ja kepit oli hyvät joka radalla ja ohjattavuuskin jos noita putkeen karkaamisia ei lasketa. Seuraavan kerran käydään pari rataa juoksentelemassa sitten omissa kisoissa vajaan kuukauden kuluttua.

Tänään aamulla käytiin Petrin kanssa hallilla, herra päätti edes kerran reenata koiraansa ennen ens viikonlopun tokokoetta... ehkä kannattaisi reenata vähän enemmän, vois olla varmempi olo kokeessa. Ohjattu meinasi tökkiä ihan urakalla. Ja Pami otti keppejä.