Että voikin aika mennä nopsaan, muksuilla alkaa ylihuomenna koulu ja normi arki alkaa. Vaikka ei se toki auta yhtään siinä että aina tuntuu jonkinlainen kiire olevan.

Karsintojen jälkeen on Tirrin kanssa käyty vain ohjatuissa reeneissä, niissä on mm. otettu pätkiä karsinnoista, joita ei koskaan siellä päästy ottamaan. Ihan mukavasti Tirri on toiminut, ollaan nyt taas siihen vauhtipuoleen yritetty satsata, siis että nostatetaan koiraa ennen suoritusta, ja se kyllä lisää vauhtia ja terävyyttä. Lähes kuukauden kisatauko päättyy viikonloppuna, silloin Tirri saa lauantaina startata, sunnuntai menee talkoilupuolella. Ja siitä eteenpäin kuukauden ajan on joka viikonloppu kisat, loppuu tämä laiskana köllistely Silmänisku

Ollaan me muutaman kerran käyty metsässäkin reenaamassa, karkeasti vois sanoa, että haku toimii, esineruutu ei. En tiedä mikä ihmeen umpisolmu tuohon esineruutuun on tullut, koiralla ei näyutä olevan minkään valtakunnan motivaatiota hommaan. Eka esine tulee yleensä ihan hyvin, mut sitten alkaa tökkiä. Ja viime kesänä se teki niin hienosti. Reenin puute voi toki olla yksi syy, mut nyt ollaan sitten otettu sille enempi motivoivaa esineruututreeniä. Mut ihmisiä se hakee innokkaasti, siitä se tuntuu tykkäävän. Ja pikkuhiljaa se näyttäisi edistyvänkin tässä maijän kakkoslajissa.

Viime viikonloppu vietettiin Rovaniemella Hirvikarissa pk-leirillä. Petri oli siellä jälkikouluttajana ja sillä verukkeella Tirrin kanssa päästiin hakuryhmään. Mukava viikonloppu oli! Haku meni Tirriltä hienosti lukuunottamatta ekan harjoituksen ensimmäistä maalimiestä. Se onneton ei taatusti tiennyt mitä se on tekemässä, se oli ihan pihalla kun sen lähetin. Mut eka kun löytyi, niin sitten alkoi toimia ja kaikki muut löytyivät hienosti. Tosin sunnuntain reeneissä paahtavassa yli 25 asteen helteessä Tirrillä alkoi neljännellä maalimiehellä kunto hiipua ja näytölle lähteminen ei ollut sellainen kuin tavallisesti, yleensä se ampaisee tosi hyvin näytölle ja tästä saatiin myös leirillä kehuja. Leirillä kaikki maalimiehet oli valmiita ja umpipiiloa kokeiltiin ja sujui hyvin. Esineruutua otettiin myös leirillä, kolme esinettä sieltä tuli ja nyt meni paremmin kuin muuten tänä kesänä. Joten ehkä se siitä. Tosin eipä tässä ihan hetkeen Tirrin kanssa pk-kisoihin suunnitellakkaan menevän, mutta toivottavasti joskus saisi tuon haun sille mallille että kisaamaan pääsisi.

Duumi odottelee pk-sm:iä ja jonkinverran se on jälkeä reenannut. Tottis on kyllä noilla jäänyt kovin vähälle reenaukselle. Mut viime kesän esineruutuvaikeus näyttäisi olevan melko hyvin poistunut. Toivottavasti pääsevät sitten sm:ssä maastoon ja tekisivät hyvän suorituksen!